Lūk, šādi! Daži lieliski padomi, kā pareizi novārīt olas, lai tās būtu vieglāk nolobīt

Kad pagatavojam kādu ēdienu, reizēm izdodās pašiem atklāt kādu knifiņu. Bet nesarežģīsim dzīvi – darīsim visu pēc īstas pavārgrāmatas!

Pirms vārīšanas olas apmēram uz stundu izņem no ledusskapja, ļauj tām sasilt līdz istabas temperatūrai. Ja tas netiek izdarīts – čaumala gatavošanas laikā var ieplaisāt.

Cik ilgi izvārīt olas līdz tās kļūst cieti vārītas?

Gatavošanas laiks ir atkarīgs no metodes. Ir nepieciešamas vismaz 10 minūtes, bet tas var aizņemt ilgāku laiku.

Uz neilgu laiku gatavās olas ieliek traukā ar aukstu ūdeni. Tas pēc tam atvieglos čaumalas nolobīšanu.

Kā uz plīts pagatavot cieti vārītas olas?

Ieliek olas katliņā un piepilda ar aukstu ūdeni – pilnībā tās pārklājot. Pievieno ēdamkaroti sāls,  uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai un uz lēnas uguns vāra 10 minūtes.

Vēl viens variants – olas liek katliņā, pārlej ar aukstu ūdeni un pievieno sāli. Uzliek vāku un uz vidējas uguns uzvāra. Uguni izslēdz, bet katliņu no plīts nenoņem un neatver vāku. Atstāj 15-20 minūtes.

Varat arī vārīt olas verdošā ūdenī. Lai to izdarītu uzvāra ūdeni (jāpievieno sāls) un uzmanīgi ieliek tajā olas, izmantojot karoti vai kādu citu galda piederumu. Jābūt uzmanīgam, lai nesabojātu čaumalu. Gatavošanas laiks – 10 minūtes.

Kā multivāramajā katlā izvārīt olas līdz tās kļūst cieti vārītas?

Ieliek olas multivāramajā katlā. Piepilda ar aukstu, sāļu ūdeni, līdz ūdens līmenis katlā ir par pāris centimetriem augstāks. Gatavo “Tvaicēšanas” režīmā 10–12 minūtes.

Vēl viens variants – lai novārītu olas multivāramajā katlā, novieto tās speciālā statīvā un ielej katlā divas vai trīs glāzes ūdens. Gatavo “Tvaicēšanas” režīmā 18-20 minūtes.

Kā pagatavot cieti vārītas olas izmantojot mikroviļņu krāsni

Vāra ūdeni traukā, kas piemērots mikroviļņu krāsnij. Uzmanīgi izņem trauku. Izmanto karoti, ieliek tajā olas un pārliecinās, ka tās ir pilnībā pārklātas ar ūdeni. Uzliek vāku vai šķīvi. Atstāj uz 20 minūtēm vai nedaudz ilgāk.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment